A unidade didáctica realizarase en 6 sesións (50 minutos cada unha)
distribuídas entre clases teóricas e seminarios e unha clase
práctica (3 horas). A materia Química II proporcionará ao estudante
do Grao de Nutrición Humana e Dietética os principios xerais das
reaccións químicas e do equilibrio químico, así como mecanismos,
tipos de reaccións e as súas aplicacións prácticas á análise
volumétrico, especialmente desde a perspectiva dos equilibrios en
disolución que constitúen a base doutras metodoloxías de análise
posteriores. Estes conceptos son fundamentais para a súa formación
académica básica e permitiranlles a mellor comprensión e
asimilación significativa doutras materias que forman parte do seu
plan de estudos. Antes de empezar a desenvolver outros contidos da
materia será necesario afondar no concepto de disolución. A pesar de
que se supón que xa foi traballado nos estudos previos, obsérvase
que existen obstáculos conceptuais que impiden a creación adecuada
de representacións mentais sobre as disolucións, polo que a
aprendizaxe non se concreta eficientemente, o que repercute
negativamente na compresión posterior doutros contidos da materia.
Universidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico
Ano publicación
2015
Tamaño de arquivo
1.484 MB
Serie
Unidades didácticas
ISBN
9788415876496
Dispoñibilidade
Si
A unidade didáctica realizarase en 6 sesións (50 minutos cada unha)
distribuídas entre clases teóricas e seminarios e unha clase
práctica (3 horas). A materia Química II proporcionará ao estudante
do Grao de Nutrición Humana e Dietética os principios xerais das
reaccións químicas e do equilibrio químico, así como mecanismos,
tipos de reaccións e as súas aplicacións prácticas á análise
volumétrico, especialmente desde a perspectiva dos equilibrios en
disolución que constitúen a base doutras metodoloxías de análise
posteriores. Estes conceptos son fundamentais para a súa formación
académica básica e permitiranlles a mellor comprensión e
asimilación significativa doutras materias que forman parte do seu
plan de es...